Gamecube konsoll

Annonse


Spillslaver får ikke hjelp

Gamecube konsollTolv prosent av de som spiller dataspill bruker mer en tre timer daglig på å sitte med joysticken i handa. Disse storspillerne kan få problemer som er langt verre enn at det går utover skolearbeidet.

Sosial angst

En østlandskvinne forteller at hennes 16-år gamle sønn har blitt helt avhengig av spillet Counter-Strike. Den tidligere populære og sosialt velfungerende gutten skal nå ha begynt å isolere seg og viser tegn på sosial angst.

– Til slutt gikk all fritid med til spillet. Han har sluttet med all sosial aktivitet. Tar vi muligheten til å spille vekk fra ham, blir han desperat. Han er blitt apatisk og mangler evne til å glede seg over livet, forteller moren, som ser likhetstegn mellom dette og rusavhengighet.

Etterlyser behandling

Moren forteller videre at familien har satt i gang avvenning av 16-åringen. Men hun etterlyser behandlingstilbud, siden norske behandlingstilbud for spillavhengige kun dreier seg om pengespill. Heller ikke barne- og ungdomspsykiatrien har kompetanse på området.

Annonse


– Vi etterlyser også kompetanse på dette området. I det hele tatt har Norge liten kompetanse på spillavhengighet som rammer dem under 18. Selv om dataspill ikke handler om penger, er belønningen den samme som ved pengespill: man hensettes til en bekymringsfri verden en liten stund, sier leder Thore Paulsen i Hjelpelinjen for spillavhengige.

Hjelpelinjen har en oversikt over 30 behandlingssteder for spillavhengige, men ingen av stedene skal ha spesialkompetanse på avhengighet av dataspill.

Kilde:
Aftenposten.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse