Sony Qrio toppsakbilde

Annonse


Se de nye kule robotene

Sony QrioI Asia har de dilla på kosedyr-roboter. Her i Norge har det gått litt tregere, og bortsett fra Sonys legendariske robotbikkje Aibo har utvalget vært ganske skralt.

Men robotene kommer, ingen tvil om det. I forbindelse med åpningen av en ny merkebutikk på Karl Johnans gate i Oslo i dag stilte Sony med to av sine mest spennende folk: robot-tvillingene Qrio.

Livaktige og morsomme

Qrio-robotene har kroppen full av motorer og sensorer, og videoklippene du kan se her viser hvor levende og fleksible de er i bevegelsene. Qrio har trådløst nettoppkobling, og kan både danse, leke og reagere dynamisk på lyder, hindringer og ansikter.

Robotene veier 7 kg med batterier, og måler 58 cm på sokkelesten. De er hver utstyrt med tre stk. 64bit RISC prosessorer, tre 64 MB DRAM minnebrikker, Memory Stick kortplass for opplasting av programmr og instruksjoner, to stk. 110 000 punkters CCD videokamera, syv mikrofoner, en høyttaler, og PCMCIA kortplass.

AnnonseQrio-tvillingene introduserer seg

Heftig dansing

Qrio viser et par triks

Qrio er dessverre fremdeles bare på prototype-stadiet hos Sony, og er med andre ord ikke til salgs i butikkene. Sony har ikke annonsert verket lanseringstidspunkt eller om de i det hele tatt akter å tilby Qrio til forbrukerne, men videoklippene over fungerer likevel som en suveren indikasjon på hva som er mulig rent teknologisk.

Roborapto
Roboraptor – festlig fjernstyrt leketøy

Roboraptor

Derimot kan du få kjøpt den fjernstyrte roboten Roboraptor. Riktignok er ikke Roboraptor i nærheten av å være like avansert som Qrio eller Aibo, men stiller likevel med forskjellige AV-sensorer, bitemekanisme, og flere forskjellige «modus» (leken, varsom, jeger,..:).

Dessuten koster den ikke mer enn ca. 1300,- kr. Småtteri sammenlignet med de 17000,- du må ut med for en Aibo.


Se videoklipp av Roboraptor

Vi har prøvd Roboraptor, og selv om den er moro nok den første halvtimen gleder vi oss mer til importøren KE Leker får inn sine nye Robopet og menneskeroboten Robosapien V2 til høsten. Disse nye robotene skal ha mer intelligente og spennende funksjoner, og alle tre (Roboraptor, Robopet og Robosapien) vil kunne kommunisere med hverandre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse