Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple vil stoppe Intel-macere

Flere har hacket en Intel-versjon av Mac OS X slik at det fungerer på x86-prosessorer. Det vil ikke Apple ha noe av.

Intel-Mac
Apples advokater har denne uken sendt ut aggressive e-poster til en rekke nettsteder som forklarer hvordan man skal få Mac OS X til å fungere på dagens Intel-systemer.

Fjernet sperre

Tidligere i sommer annonserte Apple at de vil benytte Intel-prosessorer i neste generasjons Mac’er. Samtidig viste de frem en utviklerversjon av Mac OS X for disse systemene. Denne har blitt spredt på nettet og flere har fått de til å fungere på dagens Intel-systemer.

Det tok omtrent halvannen måned for hackere å komme seg forbi Apples Trusted Platform Module (TPM). Denne modulen var utviklet for å sikre at Mac OS X ikke kunne kjøres på systemer som ikke var godkjent av Apple.

Fjernet linker

Franske MacBidouille var blant nettstedene som la ut videofiler som forklarte hvordan man skulle få dette til. De var også blant de første som mottok en «utrolig aggressiv e-post som ba om at alle linker til videofilene ble fjernet umiddelbart».

Nettstedet tok oppfordringen fra Apple til følge. De tror imidlertid at dette har lite å si og at folk fremdeles vil hacke systemet for å få det til å fungere på alle Intel-systemer.

Kilder:
:AppleInsider
MacBidouille

Stikkord: mac, programvare