Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Harddiskrevolusjonen er her

Stående lagring av data lover plassrevolusjon på harddisken. Nå er Toshiba klar med første harddisk med den nye teknologien.

Toshiba MK4007GAL
Seagate og Hitachi var de første selskapene som fortalte om den nye teknologien «perpendicular recording». Men det første selskapet som slipper en harddisk med denne typen stående lagring er Toshiba.

Stort gjennombrudd

Selskapet kunne på tirsdag fortelle at de har begynt å selge 1.8-tommers harddisken MK4007GAL med 40 gigabyte kapasitet på en enkelt disk. Dette er et gjennombrudd for små harddisker og skal bety bedre kapasitet i MP3-spillere og andre, mer ukjente produkter.

– Dette åpner en dør til produkter vi ikke engang kan forestille oss, ved å fjerne de teknologiske barrierene som har hindret oss i å lagre mer data på harddisken, sier Scott Maccabe i Toshiba.

Såkalt perpendicular recording går ut på at magnetområdene på harddisken blir lagret stående, i motsetning til dagens liggende teknologi. Dette gir både bedre kapasitet og mer stabile data. Man forventer bortimot en dobling av lagringskapasitet med den nye teknologien.

Kilde: Business Wire
Kilde: BetaNews

Stikkord: Maskinvare