Annonse


TEST: Worms 4 – Mayhem

Morsomme meitemark, ville våpen (eksplosiv sau er en gammel gjenganger) og en pass god blanding av durkdrevenhet og flaks er hovedelementene i Worms 4: Mayhem – som i de tidligere spillene i serien.

Hver spiller styrer sitt ormelag, og det eneste som til syvende og sist gjelder er å sprenge motstanderen/motstanderne i fillebiter før de tar deg.

Pimp my worm

Den store nyvinningen i Worms 4: Mayhem, foruten nye kart og et godt utvalg forskjellige spillmodi, er mengder av muligheter for å skreddersy ormene dine og å sørge for at du virkelig føler en viss personlig bånd med dem i det du sender de ut på slagmarken.

Det er faktisk veldig moro å designe sitt eget Worms-lag, døpe og kle ut ormene dine, bestemme hvilke stemmer de skal bruke, designe våpen, kjøpe seg utstyr, osv. Der det hele ramler litt sammen er når du først har kommet i gang med kampen.

Annonse


Morsomt…men tregt

3D-arenaene er ofte vanskelig å få oversikt over, klønete designet, og vanskelig å navigere. Dessuten oppleves den turbaserte måten å spille på i overkant treig og langtekkelig, og det hele blir rett og slett fort ganske kjedelig, i mangel av et bedre ord.

Du kan kjempe over Xbox Live mot annen menneskestyrt mark eller mot Xbox-kontrollerte mostandere. Mest morsomt er det nok kanskje likevel å spille mot kompiser som sitter ved siden av deg i sofaen.

Gode gamle Lemmings ble ikke bedre med en ekstra dimensjon – tvert om. Det samme er tilfelle med Worms. Det enkle men geniale og umiddelbart spillbare Worms har mistet betydelige doser rå spillglede i overgangen fra 2D til 3D med Worms 3D (forrige spill i serien)…og Worms 4: Armageddon er rett og slett for seigt og uoversiktlig til å bli en varig klassiker hos andre enn de mest tilgivende og entusiastiske fansene.

Worms 4: Mayhem

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Vi anbefaler at vordende Worms-spillere laster ned og prøver demoen først, så får man et godt inntrykk av spillet før man evt. blar opp lommeboka.