Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Worms 4 – Mayhem

De tungt bevæpnete og herlige krypene i Worms er tilbake, og nå kan du stæsje opp ormene dine mer enn noensinne.

Morsomme meitemark, ville våpen (eksplosiv sau er en gammel gjenganger) og en pass god blanding av durkdrevenhet og flaks er hovedelementene i Worms 4: Mayhem – som i de tidligere spillene i serien.

Hver spiller styrer sitt ormelag, og det eneste som til syvende og sist gjelder er å sprenge motstanderen/motstanderne i fillebiter før de tar deg.

Pimp my worm

Den store nyvinningen i Worms 4: Mayhem, foruten nye kart og et godt utvalg forskjellige spillmodi, er mengder av muligheter for å skreddersy ormene dine og å sørge for at du virkelig føler en viss personlig bånd med dem i det du sender de ut på slagmarken.

Det er faktisk veldig moro å designe sitt eget Worms-lag, døpe og kle ut ormene dine, bestemme hvilke stemmer de skal bruke, designe våpen, kjøpe seg utstyr, osv. Der det hele ramler litt sammen er når du først har kommet i gang med kampen.

Morsomt…men tregt

3D-arenaene er ofte vanskelig å få oversikt over, klønete designet, og vanskelig å navigere. Dessuten oppleves den turbaserte måten å spille på i overkant treig og langtekkelig, og det hele blir rett og slett fort ganske kjedelig, i mangel av et bedre ord.

Du kan kjempe over Xbox Live mot annen menneskestyrt mark eller mot Xbox-kontrollerte mostandere. Mest morsomt er det nok kanskje likevel å spille mot kompiser som sitter ved siden av deg i sofaen.

Gode gamle Lemmings ble ikke bedre med en ekstra dimensjon – tvert om. Det samme er tilfelle med Worms. Det enkle men geniale og umiddelbart spillbare Worms har mistet betydelige doser rå spillglede i overgangen fra 2D til 3D med Worms 3D (forrige spill i serien)…og Worms 4: Armageddon er rett og slett for seigt og uoversiktlig til å bli en varig klassiker hos andre enn de mest tilgivende og entusiastiske fansene.

Worms 4: Mayhem

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Vi anbefaler at vordende Worms-spillere laster ned og prøver demoen først, så får man et godt inntrykk av spillet før man evt. blar opp lommeboka.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test