Annonse


TEST: Sony Ericsson W800i

Walkman var i sin tid på mange måter for lommekassettspillere det iPod i dag er for MP3-spillere. Nå prøver Sony Ericsson seg med å bruke det verdifulle merkenavnet til å selge musikkvennlig mobiltelefoner, og første telefon ute er W800i.

Velkjent stil

Sony Ericsson W800i er enkelt beskrevet som en noe modifisert utgave av K750i, en telefon vi tidligere har uttrykt stor begeistring for (les testen av K750i HER).

Rent designmessig er W800i dermed så og si identisk med K750i. Den viktigste fysiske forskjellen på de to telefonene, foruten fargene, er at W800i tilsynelatende har et noe mer robust linsedeksel. I tillegg er nummerknappene på W800i dessverre en del mindre enn på K750i.

Det er ekstrautstyret som teller

W800i koster 7-800 kroner mer enn K750i, og årsaken til det ligger først og fremst i tilbehøret. Walkman-telefonen leveres nemlig med en Memory Stick Duo på 512 MB (ironisk nok produsert av SanDisk, ikke Sony), som burde gi deg nok lagringsplass til et dusin album.

Annonse


En USB datakabel er også med i pakken, men dessverre går overføringen av musikkfiler litt i tregeste laget med USB1.1-hastighet.

Den sentrale komponenten som gjør W800i til en dugelig lommejukebox er likevel den medfølgende stereo håndfriløsningen HPM-70.

Sony Ericsson har lagt ved et sett med overraskende gode øreplugger, men enda mer velkommen er minijack-pluggen på HPM-70 som gjør at du kan koble til ditt favoritt-headsett.

(HPM-70 skal angivelig selges løst som ekstrautstyr i Norge om et par uker. Vær klar over at dette håndfriutstyret også kan benyttes på K750i, som i prinsippet har tilnærmet like gode Mp3-avspillingsmuligheter som W800i.)

Sony Ericsson W800i

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Den oppgitte batterilevetiden for musikkavspilling på W800i er oppgitt til 15 timer, men dette kan dobles til 30 timer ved å skru av selve telefonfunksjonaliteten og kun bruke mobilen som en MP3-spiller.

Bra kamera

K750i har det beste mobiltelefonkameraet jeg noensinne har prøvd. Man skulle dermed også anta at 2.0MP-kameraet W800i ikke er noe dårligere.

Etter å ha gjort noen sammenlignende bildetester kan vi også bekrefte at bildekvaliteten på de to telefonene er så godt som identiske.

Fin fon

Alt i alt er det bare å medgi at W800i er en svært god multifunksjonell telefon som er morsom å bruke.

Den har et lekkert og tiltalende design, et svært godt kamera, pent og brukervennlig grensesnitt, gode kalender- og adressebokfunksjoner, nedlastbare themes, FM-radio og fungerer i tillegg helt fint som Mp3-spiller.

Men ikke desto mindre er det synd at telefonen verken støtter EDGE eller 3G….

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse