Annonse


TEST: Pentax Optio WP

Dette kameraet er vanntett ned til 1,5 meters dyp, og du skal kunne ha det under vann i 30 minutter. Perfekt hvis du har tenkt deg på snorkletur nå på sensommeren!

Kameraet er lite og elegant utformet. Det er lett å ta med seg, samtidig som kameraet både er, og føles robust. Det har en lekker sølvplast overflate og en bildebrikke på fem megapiksler.

Kontinuerlig autofokus

Pentax Optio WP er absolutt brukervennlig. Det er raskt i oppstart og det mest oppsiktsvekkende er kanskje at kameraet har kontinuerlig autofokus. Dette er noe man vanligvis finner på større kameraer, men som Pentax altså har fått plass til her. Supert når man for eksempel skal ta sportsbilder.

Annonse


Ellers har kameraet en middels LCD-skjerm, som vi syntes hadde litt dårlig oppløsning. Dessuten sliter den ganske kraftig i sterkt sollys.

Skjult optikk

Dette er et kamera man skal kunne leke seg med, og det er derfor flere forskjellige scenevalg å velge mellom. Man kan også stille ISO og blitz manuelt. Bortsett fra det, er de manuelle mulighetene på dette kameraet små. Kameraet er imidlertid utstyrt med en bildebrikke på fem megapiksler, og det er derfor mulig å få store kopier av bildene.

Apparatet har en 3x optisk zoom som er bygd inn i den smale kamerakroppen. Det betyr at den ikke strekker seg ut av apparatet overhode. Det er Pentax selv som står for optikken, som forøvrig er middels lyssterk. Vi synes også at bildekvaliteten er forholdsvis god.

Pentax Optio WP

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

For snorklere

Bildene er skarpe og fine, og det er god fargemetning selv om noen kanskje vil synes det er for mye av det gode. Det er noe bildestøy spesielt ved høye ISO-verdier, men generelt er bildekvaliteten god.

Dette er et artig kamera, perfekt til utendørsbruk og snorkle-entustiaster. Med en prislapp på 3000,- er dette bortimot et perfekt sommer- og høstkamera.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse