Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trojaner stjeler nettbankinfo

Et skummelt trojansk virus har lykkes i å stjele sensitiv informasjon fra kundene til over 50 banker, inkludert Bank of America, og PayPal.

Ill.: Per Ervland
Minst 50 banker har blitt rammet i det sikkerhetsfirmaet Sunbetl Software beskriver som en farlig ny trojaner. Det trojanske programmet spres fra en webside som først og fremst inneholder porno. Nøyaktig hvilken side det dreier seg om er ikke offentliggjort.

Tryggere med SP2

Størst er faren for surfere som bruker Windows uten å ha XP Service Pack 2 installert – for disse lastes trojaneren ned på usynlig vis så snart man besøker nettstedet, uten å varsle brukeren.

Siden trusselen er såpass ny, er antivirusprogrammene heller ikke oppdatert for å blokkere programmet.

Rapper passord og kredittkortinfo

Uansett er det lille uønskete programmet i stand til å gjøre stor skade, først og fremst ved å plukke opp personlig data, påloggings-passord for nettbanker og kredittkortinformasjon fra PCen din. Denne informasjonen sendes deretter videre til diverse offentlige servere – der de potensielt kan misbrukes av virusprogrammererne.

Ifølge ZDNet News skal saken være under etterforskning av FBI og Secret Service, selv om dette ikke har blitt offisielt bekreftet.

Kilde:
ZDNet News

Stikkord: internett