Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil i bil kan gi erstatningskutt

Forsikringsselskapene leter i politiets ulykkesrapporter for å avdekke ulovlig bruk av mobiltelefon. Finner de beviser, kan erstatningen kuttes med opptil 30 prosent.

Bilulykke 2
Om politiet oppdager at du bruker håndholdt mobil i bilen, koster det 1.300 kroner. Havner du i en ulykke mens du holder på med det samme, kan det ruinere deg, skriver Aftenposten.

Forsikringsselskapene vil nemlig ikke nøle med å avkorte erstatningen, hvis de kan bevise at du snakket i håndholdt mobil da ulykken skjedde.

– Det skjer stadig vekk at vi avkorter erstatningsbeløpet i saker hvor vedkommende som har vært utsatt for en ulykke, har brukt mobil ulovlig, forteller informasjonsrådgiver Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige Forsikring til Aftenposten.

Store mørketall

Gjensidige anslår at de hadde mellom 30 og 40 slike saker i fjor. Vesta og If har ingen systematisk oversikt over hvor mange slike saker de har hatt, men understreker at det dreier seg om noen få. Mørketallene kan imidlertid være store.

– Naturlig nok rapporterer ingen av dem som er utsatt for ulykker på grunn av ulovlig mobilbruk dette selv. Vi får greie på dette utelukkende gjennom politirapportene, sier informasjonsdirektør Jack Frost i If.

Stikkord: Mobil