Wikipedia

Annonse


Wikipedia skjerper kontrollen

WikipediaWikipedia-grunnleggeren Jimmy Wales fikk seg en støkk på mer enn en måte da den tyske kardinalen Joseph Ratzinger ble innsatt som Pave Benedikt XVI i april i år. Bildet av den nye paven i Wikipedia-artikkelen var erstattet av et bilde av Darth Vader, herskeren over det onde imperium i Star Wars-filmene.

Udiskutable artikler

Lignende episoder håper Wales å unngå i framtida. I et intervju med den tyske avisen Süddeutsche Zeitung sier han han for framtida akter å «fryse» sider der innholdet udiskutabelt stemmer med virkeligheten.

Dermed kan ikke spøkefugler, løgnere og andre uønskede individer tukle med bilder og tekst.

Kommisjon i arbeid

– Vi kommer snart til å operere med noe vi kaller for «stable content». Det er sider der kvaliteten er udiskutabel, sier han.

Annonse


Nettleksikonet har allerede nedsatt en slags «sannhetskommisjon» som skal vurdere hvilke sider som skal fryses.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse