Windows Genuine Advantage toppsak

Annonse


Enda lettere å lure Microsoft

MicrosoftDen 19. juli kom nyheten om at Microsoft planlegger å tvinge alle med piratkopierte utgaver av Windows til å gå over til en lovlig versjon. Dette skulle gjøres ved hjelp av programvare som sjekker at du har lovlig Windows på PCen din.

Cracket med en gang

Men det tok ikke mer enn et døgn før «tvangsversjonen» av Microsoft såkalte Windows Genuine Advantage-system var sluppet før det var cracket.

Det viste seg at man bare kunne man lime inn en kort javascriptstreng i adressefeltet i Explorer før man gjør sitt valg på en av Windows’ oppdateringssider. Dermed var piratversjonen «lovlig».

Enda enklere

Nå viser det seg at det faktisk kan være enda enklere. Ved å sette Windows XP i Windows 2000-kompatibilitetsmodus før du kjører Microsofts valideringsprogram genuinecheck.exe lurer du systemet trill rundt.

Annonse


Dermed kan du fortsette å bruke din piratversjon.

Ikke overrasket

Microsoft vil ikke bekrefte at metoden virker, men lover å undersøke saken. I mellomtiden retter de pekefingeren mot de som gjør slikt.

– Det kommer ikke som noen overraskelse for oss at de som aldri har hatt til hensikt å betale for programvare ville prøve å finne et måte å komme rundt Windows Genuine Advantage, sier en ikke navngitt Microsoft-representant til News.com.

Flommer over

Allerede da WGA-systemet var frifvillig påpekte sikkerhetseksperter at det var ekstremt lett å lure. Nå flommer nærmeste nettet over av kreative forslag om hvordan du kan klare å beholde din ulovlige gratisversjon av Windows.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse