PlayStation 3

Annonse


PS3 kan få Mac OS

PlayStation 3Sony understeker at de ennå ikke har bestemt seg for hvilket operativsystem de skal velge for den nhye spillkonsollen.

Gode venner

Tidligere har det vært antatt at det kommer til å bli en Linux-variant. Ikke minst på grunna av at Sony da slipper å betale penger til Microsoft eller en annen aktør.

Det er imidlertid liten tvil om at Apple og Sony stadig blir bedre venner. De to innledet i våres et omfattende samarbeid om proffprodukter innen lyd og bilde, og mange tror at Sony helt vil forlate sitt ATRAC-format for nedlasting av musikk og i stedet gifte seg med iTunes.

Anstrengt med Microsoft

Som første skritt har Sony åpnet så vidt for Mac-støtte mot sitt Minidisc-format.

Annonse


Samtidig er forholdet mellom Microsoft og Sony anstrengt, om ikke direkte kjølig. Sony har signalisert at de ikke akter å betale lisens for programvaren som trengs for å kjøre den stadig mer avanserte hjemmeelektronikken som selskapet lager.

Store harddisker

Sammen med andre tungvektere i asiatiske elektronikkindustri har de derfor utviklet Cell-prosessoren, som ikke er kompatibel med Windows.

I meldingen heter det også at Sony vil levere 80 og 120 GB harddisker som ekstrautstyr til PS3. Da er det ingen grunn til at maskinen ikke skulle kunne kjøre et fullblods operativsystem som kan mye mer enn å kjøre spill.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse