ITavisen podcast - toppsakbilde

Annonse


ITavisen starter Podcasting

Foto: Per ErvlandPodcasting er et grasrotfenomen som har vokst fram i kjølvannet av den enorme suksessen til Apples iTunes og iPod. Kort fortalt dreier det seg om radioprogrammer som kan lastes ned fra nettet som lydfiler og spillers av enten på PC/Mac eller hvilken som helst MP3-spiller.

Automatisk nedlasting

Om du laster ned gratisprogrammet iTunes (v4.9 ellee nyere) kan du abonnere på sendingene våre. Det vil si at du får dem automatisk med en gang de blir lagt ut.

Slik abonnerer du

Gå til Advansert-menyen i iTunes, og velg Abonner på podcast. I feltet for URL skriver du http://podcast.itavisen.no.

Etter hvert vil ITavisens Podcast forhåpentligvis også bli søkbar i iTunes, men dette kan ta noe tid.

Annonse


Og har du en iPod (Shuffle, Mini, Photo eller eldre modeller) og har satt opp den opp til automatisk oppdatering mot iTunes, får du sendingen din over på spilleren din også.

Du kan selvsagt også overføre sendingene manuelt til iPod. Og til hvilken som helst annen MP3-spiller (både fysisk spiller og PC-basert spiller) ved å laste ned sendingene fra www.itavisen.no/podcast.

Slik laster du ned podcastene

Bruker du ikke iTunes, kan du likevel laste ned alle våre Podcast-sendinger i MP3-format.

Du vil til en hver tid finne en fullstendig oversikt over ITavisens Podcast-tilbud på /podcast.

Det er ikke akkurat flust med norske podcaster der ute foreløpig. Men på senikk.com/podcaster finner du en oversikt.

Vær snille med oss…

Til slutt ber vi om at dere er litt overbærende med oss 🙂 Dette er vår første «sending», og vi er først og fremst skrivende journalister, ikke profesjonelle radiofolk. Dette er heller ikke ITavisen.no i radioformat, men en tilleggstjeneste der vi kan gå litt mer i dybden på en eller flere av ukas aktuelle saker.

Og hva er mer naturlig at vi starter ballet med et intervju med en nøkkelperson i NRK, landets største og eldste kringkastingskanal?

Vi må prøve oss litt fram med forskjellige formater fremover for å finne ut hvordan vi skal lage sendingene mest mulig informative og spennende å høre på. Likevel håper vi at dere vil ta godt i mot tilbudet slik det er i «betaversjonen».

Vi lover å bli bedre etter hvert!

Se også Propaganda.