Datainnbrudd tyv

Annonse


Fanger hadde fri nett-tilgang

Datainnbrudd tyvNye Kripos saumfarer nå maskinene for å avdekke aktiviteten til de 60 fangene som hadde fri tilgang til nettet gjennom skoletilbudet ved fengselet.

Oppdaget ved feriesjekk

Tabben ble oppdag for litt under en måned siden, ved en sjekk av datarommene i forbindelse med ferie ved fengselets skoleavdeling. Da hadde skolens elever hatt fri tilgang i flere måneder.

– Datanettverket ble umiddelbart stengt. Vi er nå i gang med å undersøke innholdet, for å finne ut om datamaskinene er brukt til ukontrollert kommunikasjon eller annen ulovlig internettilgang, sier avdelingsdirektør Andreas Skulberg i Kriminalomsorgens sentralforvaltning til Aftenposten.

Lastet ned «bruksanvisninger»

Bruk av Internett skal normalt bare skje under oppsyn av lærer, og selv da kan fangene bare surfe på noen få forhåndsgodkjente nettsider.

Annonse


Etterforskningen har så langt vist at fangene har lastet ned flere programmer til maskinene, noe som etter regelverket absolutt ikke skal skje. Blant programvaren som er funnet er en veiledning i hvordan man filer nye bilnøkler og et program som hjelper til med å låse opp mobiltelefoner.

Den videre etterforkningen kan avdekke om det er foretatt straffbare handlinger gjennom nett-tilgangen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse