Hopp til navigasjon Hopp til innhold

La ut elevklager på nett

Buskerud-elever som klaget på karakterene sine fikk både klage og navn offentliggjort på nettet. Nå beklager fylkeskommunen.

Ill.: Per Ervland
Dette skriver Drammens Tidende.

Manglende automatikk

I følge avisen ble alle klagene som ble gjennomgått lagt ut på nettstedet til Klagenemnda for utdanningssektoren i Buskerud. Karakteren skal ikke ha vært synlig, men derimot fullt navn og faget klagen gjaldt. Klagene gjaldt bare lokale eksamener, og ikke nasjonale prøver som norsk.

Årsaken til fadesen skal ha vært at mens navnene på klagerne fjernes automatisk når det lages papirkopier, skjer ikke dette i nettversjonen. Navnene må da fjernes manuelt, og dette gjorde ikke fylkeskommunens folk.

Ute siden i fjor

Skoleseksjonssjef Erik Kathrud i Buskerud Fylkeskommune legger seg flat, og lover å rydde opp i rutinene. Listene over 175 av de til sammen 193 klagene er nå fjernet fra nettet, etter å ha ligget ute i siden i fjor.

Stikkord: internett