Sony MZ-M10 Minidisc

Annonse


Minidisc får Mac-støtte

Sony MZ-M10 MinidiscTo av Sonys nye Minidisc-modeller, MZ-M10 og MZ-M100, har mulighet til å laste opp filer i WAV-format til en Mac-maskin.

Døra åpen for MP3

Sony har tidligere bare støttet PC, via de utskjelte programmene Sonic Stage og Open MG. Utskjelt både på grunn av et håpløst brukergrensesnitt og at man må konvertere filer fra Sonys proprietære ATRAC-format til MP3.

Sony har imidlertid gradvis åpnet opp for det langt mer utbredte MP3-formatet, og de nyeste Minidisc-modellene med 1 GB Hi-MED diskformat kan nå lagre MP3 uten å konvertere.

Det samme gjør den nye generasjonen harddisk-baserte Walkman-spillere.

Annonse


Svært begrenset støtte

Det er imidlertid første gang at Sony nå åpner opp for Mac. Årsaken kan være at Apple og Sony har inngått et nært samarbeid på proffvideo-fronten. Det har også kommet signaler om at Sony er interessert i å samarbeide med Apple om musikknedlasting.

Det er likevel svært begrenset støtte det er snakk om. De to nye spillerne kan ikke motta noe som helst fra en Mac. Det eneste du får lov til, er å laste opp store, ukomprimerte WAV-filer.

Proffbrukere

Årsaken til dette er trolig at mange radiojournalister og andre proffbrukere velger Minidisc som opptaksmedium. Og mange av dem bruker Mac som redigeringsmaskin.

Kjøper man en Minidisc-opptaker, er fortsatt PC eneste mulighet for å laste ned musikk til diskene.

Kilde:
Minidisc.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse