Annonse


Flash 8 straks ferdig

Flash er stort. Hele 98 prosent av alle nettoppkoblete PCer er utstyrt med Flash-programvare av eldre eller nyere versjon, ifølge Macromedia. Med sin enorme penetrasjon og måten programmet fungerer på uavhengig av operativsystem og plattform, tror mange at Flash 8 vil få stor betydning for måten nettvideo vil vises frem på i tiden som kommer.

Når neste versjon, Flash 8, nå lanseres 8. august august, er det nemlig først og fremst den oppgraderte evnen til å vise video som står i høysetet.

Ny videostandard

Den nye versjonen av programvaren stiller med en ny video-codec, VP6 fra On2 Technologies, som skal gjøre det mulig å bruke videoklipp med langt høyere kvalitet i Flash-komponeneter enn det som har vært mulig med Flash 7.

– Mangler DRM

Microsoft erkjenner at Flash har en seriøs posisjon som leveringskanal på nettet, men avfeier at posisjonen til Windows Media Player skal være truet.

Annonse


– Flash har begrensete bruksområder utover kort, streamet innhold, mens Windows Media 9 (WMV) er skalerbar og kan brukes i alt fra håndsett til høyoppløselig video, sier Microsoft-talsmann Kevin Unangst til CNet News.

Microsoft er også ivrige med å understreke at det Flash video foreløpig mangler et digitalt rettighetssystem, DRM (Digital Rights Management), som gjerne gjør avspillingsteknologi det langt mer fristende for filmselskaper og andre innholdsleverandører.

Kilde:
CNet News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse