foto: Per Ervland

Annonse


Får ikke jobbe for Google

foto: Per ErvlandMicrosoft saksøkte i forrige uke Google for å stjele en av deres ansatte. Selskapet hevdet kinesiske Kai-Fu Lee ville jobbe med de samme temaene hos konkurrenten, noe de mener han ikke har anledning til i henhold til en avtale de har sammen.

Dette har ført til en krig på toppnivå, med til dels sterke ord, mellom Google og Microsoft. Nå har en dommer i Washington gitt første stikk til Microsoft. Lee har fått et midlertidig forbud mot å bryte avtalen med Microsoft om å ikke jobbe for andre innenfor de samme områdene.

Mange forbud

Dommer Steven Gonzalez har spesifikt sagt at Lee ikke får jobbe med søketeknologier, forretningsstrategier, planlegging eller utvikling relatert til søkemarkedet i Kina. I tillegg har han fått et generelt forbud mot å jobbe innenfor noen andre felt han kan ha jobbet med hos Microsoft.

Alle dokumenter og forretningshemmeligheter som Lee kan ha fått med seg fra Microsoft må også leveres tilbake. Lee får heller ikke oppmuntre andre Microsoft-ansatte til å begynne hos Google.

Annonse


Microsoft må imidlertid stille en sikkerhet på én million dollar (6,5 millioner kroner). Denne skal betale for omkostninger og erstatning til Lee og Google dersom retten finner ut at dette midlertidige forbudet ble gitt på feil premisser. De har også fått et forbud mot å ødelegge relevante dokumenter.

Ikke siste ord

6. september vil det være en høring i forhold til dette midlertidige forbudet, men forbudet er allerede satt i effekt frem til dette. 9. januar neste år er den foreløpige datoen for det opprinnelige søksmålet.

Google har ikke kommentert siste hendelse, men det drøyer nok ikke lenge. Dette er tross alt en spennende kamp om prinsipper og forretningshemmeligheter mellom to av verdens datagiganter.

Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse