Oxyride

Annonse


Dobbelt så bra batterier

OxyrideMange har klaget på dårlige fremskritt innenfor batteriteknologien. Nå skal i hvert fall Panasonic gi oss litt mindre å klage på. De planlegger nemlig i løpet av kort tid å begynne salg av et batteri som de mener er den største utviklingen innenfor batteriteknologien siden Alkaline-batterien kom i 1965.

Kravstor MP3-spiller

De nye batteriene kalles Oxyride og selskapet hevder batteriene vil vare opp til dobbelt så lenge som tradisjonelle Alkaline-batterier. Batteriene har allerede blitt lansert, med stor suksess, i Japan. Panasonic planlegger en verdenslansering i løpet av kort tid.

– Digitale elektroniske enheter har ført til stor etterspørsel etter små, lette og kraftige batterier. Som et svar på dette har Panasonic utviklet neste generasjons batterier for å holde tritt med disse bærbare kraftsugerne, sier Brian Kimberlin i Panasonic Battery Group.

Batteriene kommer i første rekke i AA- og AAA-størrelse og vil ligge på 3,99 dollar (26 kroner) for en pakke med fire batterier. Eksakt lanseringstidspunkt og pris her til lands er ikke kjent, men det skal visstnok skje forholdsvis raskt.

Annonse


Flere medier testet tidligere i år de nye batteriene og kunne rapportere at levetiden var kraftig forbedret.

Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse