Napster

Annonse


Forbyr iPod-reklame

NapsterUniversitetet i Washington har nylig inngått en avtale med Napster som innebærer at alle studentene får tilgang til Napsters musikkleietjeneste til en sterkt subsidiert pris.

Samtidig får universitetet spandert på seg en haug med nye servere fra Dell, slik at studentene skal få lastet ned så mye de vil.

Krever universitetsmonopol

Det eneste selskapene krever til gjengjeld, er at universitetet aktivt promoterer Dells mp3-spiller DJ og ingen annen. Universitetet må også finne plass til to Dell-utsalg på sitt område, holde et lanseringsevent for Dell ved begynnelsen av skoleåret, stå for en e-postkampanje og delta i en markedsundersøkelse.

Allianse mot Apple

Dette er en del av Napster og Dell sitt forsøk på å dytte Apple ned fra tronen som mestselgende både på online-musikk og mp3-spillere. Selskapene satser derfor på et samarbeid for å sikre seg innpass i det viktige studentmarkedet.

Annonse


Napsters nedlastingsmodell, der du leier en hel base med sanger for en viss sum i måneden samtidig som du må betale ekstra hvis du ønsker å laste ned en sang permanent, har foreløpig ikke blitt noen suksess blant amerikanske studenter.

Kilde: The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse