Hopp til navigasjon Hopp til innhold

USA skal bruke strålevåpen i Irak

USA skal nå ta i bruk en «varmekanon» som i sann SciFi-stil varmer opp huden til potensielle selvmordsbombere til det ulidelige.

Ill.: US Government
Amerikanske styrker er allerede godt i gang med å teste laservåpen i felten, som er utviklet for å midlertidig blende motstandere. Nå skal USA teste nok et høyteknologisk våpen på slagmarken, denne gang et strålevåpen som kunne vært hentet rett ut fra en Star Trek-episode.

Militærnekt

Active Denial System, som våpenet er døpt, skal tas i bruk av amerikanske styrker i Irak om kort tid.

Våpenet ser ut som en forvokst parabolantenne og kontrolleres via joystick. Montert på en Humvee-bil kan kan skyte usynlige radar-aktige varmestråler ut mot folkemassene.

95GHz-srålingen trenger inn noen millimeter under huden, og forårsaker en høyst smertefull – men visstnok ikke dødelig – brennende fornemmelse.

Skal forhindre tap av liv

Nervøse Amerikanske tropper åpner ofte ild mot sivile og uidentifiserte kjøretøy i Irak for å avverge potensielle bombeangrep. En uttalt målsetning for ADS er at våpenet skal kunne heve terskelen for å ta i bruk dødelig midler.

– Dette vil hjelpe med å forhindre at våre soldater anvender dødelig kraft før det er nødvendig, sier en talskvinne for det amerikanske forsvaret til USA Today.

USA forsikrer om at våpenet er utførlig testet, både på mennesker (som følte ekstreme smerter innen millisekunder) og egg (som ikke ble kokt), og skal være fritt for skadelige langtidsvirkninger.

Kilde:
USA Today
Wikipedia