The Passion Jesus

Annonse


Spiller for Jesus

The Passion JesusNår den fjerde årlige konferansen for kristne spillutviklere går av stabelen i Portland, Oregon til helgen, vil temaet være hvordan man skal nå ut til den spirende kundegruppen. Konferansen vil også dele ut pris for beste kristenspill, og ”gjøre spillutviklere i stand til å opphøye Gud”.

– Halvparten er kristne

I kristenspill-bransjen regner man med at halvparten av alle videospill-spillere er kristne. Som med kristenrocken regner man derfor med at det er et stort, uutnyttet potensiale.

– Kvalitet vil gi suksess

Cathecumen, som var N’Lightning Entertainment Softwares første spilltittel, solgte 80 000 eksemplarer. Selskapets andre spill, Ominous Horizons, har allerede solgt 50 000. N’Lightning-sjef Ralph Bagley tror kristenspillmarkedet i dag kan sammenlignes med kristenrocken for 15 år siden:

– De kristne musikkselskapene fikk ikke suksess før de slo seg sammen og begynte å fokusere på kvalitet, sier Bagley til Reuters

Annonse


Første konsollspill

Hittil har kristenspill vært å finne for PC, men nå kommer det første konsollspillet. The Bible Game er et kunnskapsspill for PS2 med 1500 spørsmål fra Det gamle testamentet.

Dommedagsspill for PC

En annen bombe som snart kommer til å treffe det kristne spillmarkedet, er utgivelsen av Left Behind Games for PC. Spillene, som hittil har vært gitt ut som strategispill i bokform, har en handling som foregår i New York på Dommedag. Kampene utspiller seg mellom den kristne Prøvelseshæren og de demoniske Globalsamfunnets fredsstyrker.

LeftBehind-bøkene har en leserskare på omtrent 10 millioner. Dersom bare en tidel av disse kjøpe PC-spillet, vil dermed pionérprosjektet være garantert suksess.

Vil ikke misjonere

I bransjen snakker man om at det ikke gjelder å omvende videospillere til å bli kristne, men å omvende kristne til å spille videospill. Utfordringen blir da å lage gode spill.

– Vi vil da ikke misjonere heller, sier Ralph Bagley til Reuters

Kilde: Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse