Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple iBook

Ny iBook og Mac mini

Som ventet har Apple oppdatert sine minste PC-er, selv om det ikke ble noen widescreen på iBook’en i denne omgang.

Apple iBook
De siste ukene har det gått sterke rykter om at Apple vil komme med oppgraderte versjoner av den bærbare PC-en iBook og stuemaskinen Mac mini. Men ryktene om at iBook endelig ville få widescreen holdt ikke mål.

Nye iBook-modeller

iBook kommer fremdeles i en 12-tommers versjon (fra 8 890 kroner) og en 14-tommers versjon (fra 11 490 kroner). Førstnevnte har en prosessor med hastighet på 1,33 GHz og en ComboDrive, mens sistnevnte har SuperDrive og en prosessorhastighet på 1,42 GHz.

Begge modellene kommer imidlertid med 512 megabyteminne, Bluetooth og Wi-Fi. De har også fått TrackPad (bedre muskontroll fra styreflaten) og Sudden Motion Sensior (beskytter mot uventede støt).

Nye Mac mini-modeller

Mac mini kommer nå i tre forskjellige konfigurasjoner. Alle tre har fått 512 megabyte minne som standard. Flere kunder og analytikere etterlyste dette, spesielt siden Mac OS X 10.4 Tiger er mye mer krevende enn 10.3-versjonen.

Toppmodellen koster 6 290 kroner og har 1,42 GHz-prosessor, 80 gigabyte harddisk, SuperDrive, Bluetooth og innebygd trådløst nett. Skulle man oppgradert den første Mac mini-modellen til en slik standard ville det kostet langt mer.

Apple iBook
Apple Mac mini
Kilde: BetaNews

Stikkord: mac, Maskinvare