MS billgates windows

Annonse


Ikke oppdateringer for Windows-kopi

MS billgates windowsTrekket er en del av Microsofts ”Windows Genuine Advantage”-program. Med dette vil selskapet sette en stopper for alle de ulovlige kopiene av operativsystemet deres som florerer der ute.

Mange pirater i Norge

Norge, Tsjekkia og Kina er land der støtet settes inn først, da dette er land der piratkopiert programvare er svært utbredt. Snart vil det altså bli umulig å laste ned windows-oppdateringer dersom du sitter på ulovlig kopiert programvare.

Gjelder ikke virusbeskyttelse

Nedlastingsforbudet gjelder ikke oppdateringer som tetter sikkerhetshull eller beskytter mot virus. Microsoft vil ikke at deres brukere – pirater eller ikke – skal være med på å spre virus.

To alternativer for pirater

Når du laster ned en Windows-oppdatering vil Microsoft foreta en hardware-sjekk for å se om du er i besittelse av ulovlig installert programvare. Dersom denne sjekken finner piratmateriale, har du to alternativer:

Annonse


Dersom du kan bevise, ved hjelp av cd eller kvittering, at du har kjøpt Windows i den tro at det er ekte, vil du få tilsendt en gratis lovlig utgave av operativsystemet. Dersom du ikke kan dokumentere kjøp, vil du bli pålagt å kjøpe Windows XP til en lavere pris enn i butikken – ca 650kr for privatutgaven og 1000 kr for XP Professional.

Sikrer melkekua

Analytikere mener at dette tiltaket er et av de få inntektsgenererende trekkene Microsoft kan foreta seg for fortsatt å kunne melke mer penger ut av Windows-suksessen.

Kilde: Reuters.com

Kilde: News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse