Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stor tro på Xbox 360

Strategy Analytics har tatt en titt på de kommende spillkonsollene og hevder at Xbox 360 vil bli seriøs utfordrer til dominansen til Sony.

Xbox 360
Analytikerne i Strategy Analytics hevder «Microsofts Xbox 360 vil vise seg som en seriøs utfordrer til Sonys dominans på spillkonsollmarkedet». Allikevel tror selskapet at det er PlayStation 3 som vil gå av med den endelige seieren.

Spill eller video

Det internasjonale analysebyrået Strategy Analytics ga nylig ut en rapport med navnet «Spillkonsoller i det digitale hjemmet: En titt på mulighetene til PS3, Xbox 360 og Revolution». Her forteller dem hva dem tror vil skje med markedet når de nye spillkonsollene dukker opp.

Selskapet tror «PlayStation 3 til slutt vil gå forbi Xbox 360 dersom Sony lager en like bra onlinetjeneste som Xbox Live og de utnytter Cell-prosessorens potensial til å lage spill med nær videokvalitet».

En titt inn i fremtiden

I løpet av de neste syv årene vil det ifølge Strategy Analytics bli solgt omtrent 200 millioner nestegenerasjons konsoller. Både Sony og Microsoft forventes å øke sin andeler, på bekostning av Nintendo.

Selskapet regner med at det i denne perioden vil bli solgt 121,8 millioner (60,9 prosent) av PS3, 58,8 millioner (29,4 prosent) av Xbox 360 og bare 18 millioner (9 prosent) av Revolution.

Kilde: GameSpot

Stikkord: spilltester, xbox