Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft saksøker Google

Microsoft er uhyre misfornøyd med at en ansatt har akseptert en jobb hos Google. Nå varsler de søksmål mot både Google og den ansatte.

MS billgates windows
Kai-Fu Lee har jobbet som viseadministrerende direktør i Microsofts avdeling for interaktive tjenester. På tirsdag kunne imidlertid Google fortelle at han nå er ansatt som toppsjef for selskapets nye forsknings- og utviklingssenter i Kina.

Det aksepterer ikke Microsoft, som senere samme dag kunne fortelle at de vil ta rettslige steg mot både Google og Lee for å hindre at han begynner hos søkegiganten.

Bryter avtaler

Ifølge Microsoft vil Lee, ved å akseptere stillingen hos Google, bryte både en konfidensialitetsavtale og en avtale om ikke-konkurrerende virksomhet.

Microsoft skal være bekymret for at Lee har kunnskap om Microsofts planer i Kina, noe som utvilsomt vil kunne hjelpe Google i deres kinesiske ekspansjonsplaner.

– Han har akseptert en stilling som fokuserer på de samme teknologiene og strategiene hos en direkte konkurrent. Dette er et åpenbart brudd på hans kontrakt med oss, kunne Microsoft fortelle.

– Grunnløse beskyldninger

Google er imidlertid ikke enig i uttalelsene fra Microsoft i det hele tatt.

– Vi har gått gjennom beskyldningene fra Microsoft og de er helt grunnløse. Google fokuserer på å bygge det beste stedet i verden for innovatører. Vi er kjempefornøyd med å ha Dr. Lee med på laget. Vi vil forsvare oss kraftig mot disse grunnløse beskyldningene og vil stå bak Dr. Lee, svarte Google.

Siste ord er helt sikkert ikke sagt.

Kilde: CNET News.com
Kilde: BetaNews