MS billgates windows

Annonse


Microsoft saksøker Google

MS billgates windowsKai-Fu Lee har jobbet som viseadministrerende direktør i Microsofts avdeling for interaktive tjenester. På tirsdag kunne imidlertid Google fortelle at han nå er ansatt som toppsjef for selskapets nye forsknings- og utviklingssenter i Kina.

Det aksepterer ikke Microsoft, som senere samme dag kunne fortelle at de vil ta rettslige steg mot både Google og Lee for å hindre at han begynner hos søkegiganten.

Bryter avtaler

Ifølge Microsoft vil Lee, ved å akseptere stillingen hos Google, bryte både en konfidensialitetsavtale og en avtale om ikke-konkurrerende virksomhet.

Microsoft skal være bekymret for at Lee har kunnskap om Microsofts planer i Kina, noe som utvilsomt vil kunne hjelpe Google i deres kinesiske ekspansjonsplaner.

Annonse


– Han har akseptert en stilling som fokuserer på de samme teknologiene og strategiene hos en direkte konkurrent. Dette er et åpenbart brudd på hans kontrakt med oss, kunne Microsoft fortelle.

– Grunnløse beskyldninger

Google er imidlertid ikke enig i uttalelsene fra Microsoft i det hele tatt.

– Vi har gått gjennom beskyldningene fra Microsoft og de er helt grunnløse. Google fokuserer på å bygge det beste stedet i verden for innovatører. Vi er kjempefornøyd med å ha Dr. Lee med på laget. Vi vil forsvare oss kraftig mot disse grunnløse beskyldningene og vil stå bak Dr. Lee, svarte Google.

Siste ord er helt sikkert ikke sagt.

Kilde: CNET News.com
Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse