Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kredittkortinfo selges på nettet

Stjålne kredittkortopplysninger selges i tusenvis på nettet via et nettsted på en russisk server.

Datasikkerhetsselskapet Norman har funnet et nettsted på en russisk server der det selges stjålne kredittkortopplysninger. Prisen ligger på mellom fem og ti dollar, men med muligheter for kvantumsrabatt, noe som får salget til å se ut til å være organisert.

– Kredittkortnummer selges i pakker på noen tusen om gangen og gjør det mulig for kjøperne å handle på Internett og i butikker, sier virusanalytiker Gunnar Johansen i Norman.

Får pengene igjen

Amerikanske Card-Systems ble for noen uker tilbake frastjålet kredittkortopplysninger for rundt 40 millioner kredittkortbrukere, deriblant 30 000 nordmenn. Hos Norman vil de ikke utelukke at informasjon fra dette tyveriet finnes for salg på nettstedet.

Phishing er også en relativt vanlig måte å få tak i kredittkortopplysninger på. Ved å etterligne en virkelig side kan man få folk til å legge inn sine data på en falsk side, noe som blant annet skjedde med DnB NOR-kunder for noen måneder siden.

Har du imidlertid vært så uheldig at noen har kjøpt dine kredittkortopplysninger vil det allikevel ikke gå utover deg. Bankene tar ansvar for tapet og gir kundene tilbake eventuelle penger som er tapt via denne metoden.

Kilde: Aftenposten

Stikkord: internett