OKOA Vision Face Recognition Sensor

Annonse


Mobilen hjelper deg å skulke

OKOA Vision Face Recognition SensorGått tom for gode unnskyldninger? Ikke nå lenger. Før var de høyteknologiske triksene forbeholdt nerder og hackere. Nå blir de i alt større grad allemannseie. Årsaken er en stadig mer krevende jobbkultur, som krever tilstedeværelse 24/7.

Håndbok for skulkere

– I stedet for å være en slave av teknologien kan du mestre den til å få det til å se ut som du jobber når du ikke gjør det, sier Marc Saltzman til Reuters.Saltzmann er forfatter av boka Hvitsnippskulkerens håndbok (fritt oversatt – red. anm.)

Skulk med e-post

Det er mange måter å lure sjefen til å tro at du jobber atskillig mer iherdig enn du faktisk gjør. Du kan for eksempel datere e-post både frem og tilbake, enten du har misset en deadline, eller vil ha det til å se ut som du sitter på hjemmekontoret til langt på natt.

Skulk med MSN Messenger

For de som bruker MSN Messenger er det også flere måter å lure programmet til å tro at du er på jobb. Du kan fjerne borte-flaggingen, du kan logge deg på hjemmefra så det ser ut som du er tidlig på jobb, og du kan sette opp programmet til å videresende til mobiltelefonen uten at det syns at du er på mobil.

Annonse


Skulk med mobilen

Den mest kreative hittil kommer likevel fra landet der gode unnskyldninger er nødvendig for å redde ansikt: Japan. Der har man funnet opp en liten nøkkelringdings som produserer ønsket bakgrunnslyd i det du blir oppringt:

”Alibi Intersection” har seks knapper som fremkaller forskjellige bakgrunnslyder: Blant annet bilkjøring, en togstasjon og en dørklokke som ringer.

Også i Europa

En programvareversjon for mobiltelefoner er også tilgjengelig. Den heter SoundCover i Europa og Soundster i USA.

Så nå burde det være fritt fram for å skulke jobben noen timer og komme seg ut i sola. Men ikke skyld på oss hvis du blir tatt…

Kilde: Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse