Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilen hjelper deg å skulke

Du kan bruke PC og mobil til å lure sjefen til å tro at du er en flittig arbeidsmaur.

OKOA Vision Face Recognition Sensor
Gått tom for gode unnskyldninger? Ikke nå lenger. Før var de høyteknologiske triksene forbeholdt nerder og hackere. Nå blir de i alt større grad allemannseie. Årsaken er en stadig mer krevende jobbkultur, som krever tilstedeværelse 24/7.

Håndbok for skulkere

– I stedet for å være en slave av teknologien kan du mestre den til å få det til å se ut som du jobber når du ikke gjør det, sier Marc Saltzman til Reuters.Saltzmann er forfatter av boka Hvitsnippskulkerens håndbok (fritt oversatt – red. anm.)

Skulk med e-post

Det er mange måter å lure sjefen til å tro at du jobber atskillig mer iherdig enn du faktisk gjør. Du kan for eksempel datere e-post både frem og tilbake, enten du har misset en deadline, eller vil ha det til å se ut som du sitter på hjemmekontoret til langt på natt.

Skulk med MSN Messenger

For de som bruker MSN Messenger er det også flere måter å lure programmet til å tro at du er på jobb. Du kan fjerne borte-flaggingen, du kan logge deg på hjemmefra så det ser ut som du er tidlig på jobb, og du kan sette opp programmet til å videresende til mobiltelefonen uten at det syns at du er på mobil.

Skulk med mobilen

Den mest kreative hittil kommer likevel fra landet der gode unnskyldninger er nødvendig for å redde ansikt: Japan. Der har man funnet opp en liten nøkkelringdings som produserer ønsket bakgrunnslyd i det du blir oppringt:

”Alibi Intersection” har seks knapper som fremkaller forskjellige bakgrunnslyder: Blant annet bilkjøring, en togstasjon og en dørklokke som ringer.

Også i Europa

En programvareversjon for mobiltelefoner er også tilgjengelig. Den heter SoundCover i Europa og Soundster i USA.

Så nå burde det være fritt fram for å skulke jobben noen timer og komme seg ut i sola. Men ikke skyld på oss hvis du blir tatt…

Kilde: Reuters

Stikkord: Mobil, pc, programvare