Mozilla Firefox 0.8

Annonse


Feil tvinger frem ny Firefox

Mozilla Firefox 0.8Både nettleseren Firefox og e-postleseren Thunderbird fra Mozilla Foundation vil bli oppdatert for andre gang på en uke. Grunnen er at endringer i koden på forrige versjon har ført til at flere tredjeparts extensions har sluttet å fungere.

Kritikk fra utviklere

Det ser ut til at sikkerhetsoppdateringene i versjon 1.0.5 som ble sluppet i forrige uke har ført til disse problemene. I løpet av meget kort tid kommer Mozilla Foundation derfor ut med versjon 1.0.6 av disse programmene.

Fordi den nye versjonen ligger såpass nært har Mozilla bedt sine utviklere om å stoppe arbeidet med å lage landsspesifikke utgaver av 1.0.5-versjonen. Dette har ført til heftig kritikk fra flere utviklere.

– Vi får en masse e-post fra Firefox-brukere i Polen som spør hvorfor Firefox 1.0.5 ikke er tilgjengelig på polsk. Et par dager til så kommer dette til å bli en internasjonal PR-katastrofe for Firefox, hevder en av deltakerne på lokaliseringsnyhetsgruppen til Firefox.

Annonse


Det skal allerede være sluppet en testutgave av Firefox versjon 1.0.6 og Mozilla Foundation har bedt tredjeparts utviklere om å teste sine extensions. Når den endelige versjon 1.0.6 vil slippes er ikke kjent.

Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse