Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Feil tvinger frem ny Firefox

En tabbe i forrige versjon av Firefox har tvunget frem nok en oppgradering av den populære nettleseren. Men nå kommer også kritikken.

Mozilla Firefox 0.8
Både nettleseren Firefox og e-postleseren Thunderbird fra Mozilla Foundation vil bli oppdatert for andre gang på en uke. Grunnen er at endringer i koden på forrige versjon har ført til at flere tredjeparts extensions har sluttet å fungere.

Kritikk fra utviklere

Det ser ut til at sikkerhetsoppdateringene i versjon 1.0.5 som ble sluppet i forrige uke har ført til disse problemene. I løpet av meget kort tid kommer Mozilla Foundation derfor ut med versjon 1.0.6 av disse programmene.

Fordi den nye versjonen ligger såpass nært har Mozilla bedt sine utviklere om å stoppe arbeidet med å lage landsspesifikke utgaver av 1.0.5-versjonen. Dette har ført til heftig kritikk fra flere utviklere.

– Vi får en masse e-post fra Firefox-brukere i Polen som spør hvorfor Firefox 1.0.5 ikke er tilgjengelig på polsk. Et par dager til så kommer dette til å bli en internasjonal PR-katastrofe for Firefox, hevder en av deltakerne på lokaliseringsnyhetsgruppen til Firefox.

Det skal allerede være sluppet en testutgave av Firefox versjon 1.0.6 og Mozilla Foundation har bedt tredjeparts utviklere om å teste sine extensions. Når den endelige versjon 1.0.6 vil slippes er ikke kjent.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: internett, programvare