Internett e-post verden

Annonse


Vil ta nettet fra USA

Internett e-post verdenDen FN-oppnevnte gruppa har kommet opp med fire alternativer for hvordan internett skal styres i fremtiden. Det som synes helt klart er at ingen syns USA kan fortsette å ha full kontroll over nettet, slik de har i dag.

Tviholder på kontrollen

Amerikanske myndigheter på sin side, viser ingen vilje til å gi fra seg kontrollen over serverne som styrer internett-trafikken

Vil overføre innflytelse til FN

Av de fire alternativene er det ett som innebærer en mer eller mindre videreføring av status quo; nemlig at ICANN beholder kontrollen over bruk av domener og toppdomener. De tre andre alternativene innebærer overføring av innflytelse til FN i varierende grad.

USA spilte en viktig rolle i finansiering og utvikling i internetts tidlige år. Nå ivrer imidlertid mange utviklingsland for en demokratisering av nettet, spesielt utdelingen av domenenavn og toppdomener.

Annonse


Anklages for trenering

ICANN blir blant annet anklaget for å trenere registrering av utenlandske domenenavn og domenenavn fra andre skriftspråk. ICANN forsvarer seg med at disse kan bli brukt til phishing, i og med at datamaskinen oversetter dem til latinske skrifttegn.

Kina har tidligere truet med å trekke seg fra internett fullstendig slik at man kan tilby kinesiske brukere kinesiske domenenavn i et eget nett.

Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse