Gitar

Annonse


Oppfordrer til piratkopiering

GitarDe britiske rockeveteranene oppfordrer fansen til å laste ned sangene deres fra nett og lage bootlegs fra konsertene deres. I låta ”Gangs of England” tar de også et oppgjør med de mange rettsprosessene mot fildeling gjennom tekstlinja If you want the record, press record.

– La fansen dele musikk!

-Det handler om fans som deler musikk, sier Tony James, som tidligere har spilt i Sigue Sigue Sputnik og Generation X til BBC.

– Det er akkurat som når du var ung og lagde en kassett til kompisene dine med favorittlåtene. Alle tror at dette får folk til å slutte å kjøpe CDer, men vår erfaring er at folk liker å kjøpe CDer, fortsetter James.

Internett åpner muligheter for rocken

Artister som Metallica og Peter Gabriel har tidligere støttet kampanjer mot piratkopiering. James er uenig, og mener i stedet at internett er ”det mest spennende som har skjedd innen rock ’n roll”.

Annonse


James peker blant annet på at unge håpefulle musikere nå kan få offentliggjort sangene sine uten å måtte gå veien om plateselskaper, managere og radiostasjoner.

Legger ut demoer på nett

Carbon/Silicon legger ut demoer på nett så fansen kan følge prosessen med at en låt blir til.

– Det er nesten som om jeg kunne kommet i studio og se John Lennon og Paul McCartney lage Sergeant Pepper, sier James til BBC.

Kilde: BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse