Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Oppfordrer til piratkopiering

Carbon/Silicon, som består av medlemmer fra The Clash og Generation X, oppfordrer til fildeling.

Gitar
De britiske rockeveteranene oppfordrer fansen til å laste ned sangene deres fra nett og lage bootlegs fra konsertene deres. I låta ”Gangs of England” tar de også et oppgjør med de mange rettsprosessene mot fildeling gjennom tekstlinja If you want the record, press record.

– La fansen dele musikk!

-Det handler om fans som deler musikk, sier Tony James, som tidligere har spilt i Sigue Sigue Sputnik og Generation X til BBC.

– Det er akkurat som når du var ung og lagde en kassett til kompisene dine med favorittlåtene. Alle tror at dette får folk til å slutte å kjøpe CDer, men vår erfaring er at folk liker å kjøpe CDer, fortsetter James.

Internett åpner muligheter for rocken

Artister som Metallica og Peter Gabriel har tidligere støttet kampanjer mot piratkopiering. James er uenig, og mener i stedet at internett er ”det mest spennende som har skjedd innen rock ’n roll”.

James peker blant annet på at unge håpefulle musikere nå kan få offentliggjort sangene sine uten å måtte gå veien om plateselskaper, managere og radiostasjoner.

Legger ut demoer på nett

Carbon/Silicon legger ut demoer på nett så fansen kan følge prosessen med at en låt blir til.

– Det er nesten som om jeg kunne kommet i studio og se John Lennon og Paul McCartney lage Sergeant Pepper, sier James til BBC.

Kilde: BBC

Stikkord: fildeling, internett