Optimus Keyboard

Annonse


Fremtidstastatur kommer

Optimus KeyboardFør helgen kunne vi fortelle om en konseptmodell av et nytt tastatur som benyttet OLED-skjermer, slik at man kan vise forskjellig informasjon i tastene. Et genialt verktøy som kan forbedre effektiviteten i forskjellige programmer ved å vise de aktuelle snarveiene.

At tastaturet er populært er det ingen tvil om. Dette var den desidert mest leste saken på ITavisen.no i helgen. I tillegg har Art. Lebedev Studio mottatt utallige henvendelser fra folk som vil kjøpe det.

Vi må si vi hadde liten tro på at dette noen gang ville dukke opp, men nå har menneskene bak konseptmodellen gjort våre spådommer til skamme. Tastaturet settes nemlig snart i produksjon.

Open Source-tastatur

Primotech har fått et intervju med Artemy Lebedev som startet det russiske designstudioet og han kan avsløre at de for øyeblikket forhandler med flere teknologileverandører og produsenter for å få dette ut. Han hevder også dette vil bli det første Open Source-tastaturet.

Annonse


– Vi har sett på dette som det første ”Open Source”-tastaturet. Det vil komme et utviklingsverktøy og en ”keyboard studio”-applikasjon som gjør at man kan tilpasse tastaturet for alle modus og alle program som finnes, forteller Lebedev.

På alle plattformer

Ikke overraskende vil derfor tastaturet fungere på alle plattformer og vil mest sannsynlig kunne kobles til via USB 2.0 og FireWire. Beklageligvis er det ikke planer om trådløs tilkobling via Bluetooth.

Art. Lebedev Studio har designet tastaturet med fokus på typografer og andre designere. Allikevel hevder de at de ikke har «glemt alle andre typer brukere, spesielt de som spiller».

Koster å være kar

Konseptmodellen som du ser bilder av her har vært i produksjon i omtrent ett år og Art. Lebedev Studio håper de klarer å få det ferdige tastaturet på markedet i løpet av nok ett år. Men billig blir det ikke.

– Jeg har vanskeligheter for å se at prisen vil være under 200 til 300 dollar, sier Lebedev.

Kilde: Primotech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse