Annonse


Klager på kvinnerabatt

Sommerkurset, som går over åtte dager, har en pris på 20 000 kr. Det slipper kvinnene å betale. Linpro har hittil mottatt 80 kurspåmeldinger fra kvinner, tilsvarende 20 fulle kursløp. Kurset kan lede opp til en Linux Professional Institute Level 1-sertifisering.

Vil ha flere kvinner i bransjen

– Det er alt for få kvinner i IT-bransjen. Flere kvinner vil gi bedre leveranser og høyere trivsel på arbeidsplassen, sier administrerende direktør Trond Heier i Linpro til digi.no.

Anmeldt til likestillingsombudet

Nå har noen anmeldt Linpros gratiskurs til likestillingsombudet. I brevet til Linpro, der selskapet blir bedt om en forklaring, skriver ombudet følgende: Etter hovedregel i § 3 er forskjellsbehandling mellom kvinner og menn forbudt. Loven åpner likevel for forskjellsbehandling som fremmer likestilling, §3a.

Vil at flere skal følge etter

Heier i Linpro vil gjerne ha flere kvinner inn i feltet åpen programvare, og tror noe av mangelen på rekruttering skyldes myter om faget og arbeidsmengden. Han oppfordrer andre bransjeaktører til å gjøre hva de kan for å få flere kvinner til å se bransjen som attraktiv.

Kilde: Digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse