Google

Annonse


Google-søk kan bli ulovlig

GoogleBill C-60 er navnet på et nytt tillegg til Canadas åndsverkslovgivning som er til behandling i disse dager. Tillegget skal i ytterste konsekvens gjøre det ulovlig for søkemotorer å tilby innhold som er beskyttet av åndsverkslovgivningen.

Kan ikke lagre innhold

Advokat Howard Knopf, som har spesialisert seg på åndsverkslovgivning, har studert tillegget siden det først kom på bordet. Han hevder han ble veldig overrasket når han skjønte hvilke potensielt negative effekter Bill C-60 kan ha på «verktøy for å lokalisere informasjon» (søkemotorer).

Ved første gjennomgang mener Knopf at Bill C-60 virker meget fornuftig, men etter hvert kommer det frem at teksten kan føre til store problemer. Tillegget hevder nemlig at søkemotorene bryter åndsverkslovgivningen ved å lagre beskyttet innhold på sine sider.

– Slik den er utformet ser det ut til at reproduksjon og caching av informasjon, slik som det gjøres hos Google eller Wayback Machine hos archive.org og andre essensielle forskningsverktøy, vil være ulovlig i Canada, hevder Knopf.

Annonse


Tillegget har imidlertid ikke blitt vedtatt ennå og det er fremdeles store muligheter til å endre teksten i tillegget.

Kilde: The Globe and Mail

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse