Windows Longhorn

Annonse


Longhorn-beta nærmer seg

Windows LonghornBeta 1 av Windows Longhorn skal bli tilgjengelig for nedlasting i løpet av de kommende ukene. Dette fortalte Microsoft en liten gruppe testere i helgen. Dette vil være den første virkelige opplevelsen man vil få av neste generasjons operativsystem fra Microsoft.

Utsatt lenge

Mange vil nok si at dette er på tide, for lanseringen har blitt utsatt mange ganger over de siste tre årene. Den endelige versjonen er heller ikke ventet før på slutten av 2006, mer enn fem år etter at Windows XP ble lansert.

Spørsmålet er imidlertid om alle vil få muligheten til å laste ned betaversjonen av operativsystemet. Microsoft har nemlig ikke sagt noe om hvor mange som vil få delta i betatestingen, men det er ventet at man skal kunne søke om dette senere i sommer.

– Jeg regner med at Longhorn Beta 1 vil være en ganske begrenset test, både når det gjelder antall testere og i forhold til funksjonalitet. Den virkelige betaen – den med størst endring i funksjonalitet – vil sannsynligvis ikke komme før på slutten av året, sier senioranalytiker Joe Wilcox i Jupiter Research.

Annonse


Lanserer betaportal

Microsoft vil også lansere en ny portal (kalt Connect) for betatestere samtidig med Longhorn Beta 1. Denne portalen vil bli et sted der man finner alle betaene til Microsoft og hvor man kan søke om å få være med i testfasen.

Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse