Phrack

Annonse


Legendarisk Hacker-mag gir seg

PhrackEtter nesten 20 år nærmer det seg den siste utgaven av det legendariske hacker-magasinet Phrack, uten at det er helt kjent hvorfor de nå legge inn årene.

Bibelen

Magasinet var i begynnelsen en bibel for de som var interessert i å lure telefonselskapene slik at man kunne ringe gratis (såkalt phreaking). De siste årene har imidlertid Phrack blitt mer allsidig.

Siste nummer av magasinet (utgave 62) inneholdt artikler om hvordan komme seg rundt problemer i Windows, kidnapping av trådløse basestasjoner og hvordan man kan angripe webserveren Apache.

Skandale-sak

En litt festlig historie fra magasinets historie fant sted da den daværende redaktøren Knight Lightning (Craig Neidorf) ble arrestert og saksøkt for å ha trykket store deler av Bell South Telephone Companys konfidensielle E911-dokumentet.

Annonse


Electronic Frontier Foundation forsvarte Knight Lightning i retten, noe som viste seg å gå relativt greit. Saken falt nemlig sammen da det viste seg at hvem som helst kunne bestille det samme dokumentet for 13 dollar (86 kroner) ved å ringe Bell South.

Kan gjenoppstå

Phrack var også et flott hjelpemiddel for de som kjemper mot såkalt cyberkriminalitet, siden det ga en flott innsikt i hvordan hackerne tenkte. Med neste utgave av Phrack er det imidlertid slutt, selv om det ryktes om at det kan gjenoppstå på et senere tidspunkt (2006 eller 2007) eller fra andre bidragsytere.

Utgave 63 av Phrack vil bli tilgjengelig i samleutgave for deltakere på hacker-konferansen DefCon i Las Vegas den 29. – 31. juli og for deltakere på What The Hack-konferansen i Nederland fra 28. – 31. juli.

Kilde: Phrack
Kilde: CNET News.com
Kilde: BBC News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse