iTunes Music Store

Annonse


iMovies i det blå

iTunes Music StoreDet er mange som ligger i startgropa for å tilby Video On Demand(VOD) over internett. Alle som en fortviler de over filmbransjens manglende interesse for samarbeid. Årsaken er filmbransjens astronomiske profitt på DVD-plater, mener mange:

Ikke verd å samarbeide

– DVD-inntektene står ikke i forhold til noe annet i hele bransjen, sier Jonathan Marlow, som tilbyr Indie-filmer over internett fra San Francisco-baserte Greencine. Han mener at det for øyeblikket ikke er verdt å ha noe samarbeid med de store studioene.

Nå kan det imidlertid forandre seg. Skuespiller Morgan Freemans produksjonsselskap, Revelations Entertainment, Kunngjorde i forrige uke planer om å distribuere nye filmer over internett før de har kommet ut på DVD. Konseptet skal hete ClickStar, og er støttet av Intel. Prosessen er nå i gang for å overtale de andre studioene til å slutte seg til.

Catch 22

Et av hovedproblemene i forhold til de etablerte filmstudioene, er at de setter gründerne i en Catch 22-situasjon. Dersom etterspørselen etter online VOD ikke øker, vil ikke tilbyderne få tilgang til deres filmer. Og hvordan øke etterspørselen uten toppfilmene?

Annonse


Warner Brothers’ teknologisjef Chris Cookson sørger også for å helle vann på bålet. Han mener internett må kunne levere bedre og mer stabile linjer før dette blir noen stor tjeneste.

Kilde: News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse