Virus Windows orm

Annonse


Stor dusør for virusinfo

Virus Windows ormFredag ble saken mot 19-årige Sven Jaschan, mannen bak den ødeleggende Sasser-ormen, avsluttet. Han ble funnet skyldig, men slapp allikevel med 21 måneder betinget fengsel. I den forbindelse uttalte Microsoft at de vil utbetale 250 000 dollar (1 650 000 kroner) i dusør til de som førte til at han ble tatt.

Ikke dusør til kriminelle

Etter at Sasser-ormen spredtes i mai i fjor gikk Microsoft ut med en dusør til de som kunne komme med informasjon som førte til informasjon og domfellelse av de ansvarlige. Siden dette nå har skjedd vil dusøren utbetales.

– Vi er fornøyd med at utvikleren bak Sasser-ormen har innrømmet ansvar for skadene og med at han vil holdes ansvarlig, sa viseadministrerende direktør Nancy Anderson i Microsoft, som la til at de gladelig utbetaler den lovte dusøren.

Dusøren blir utbetalt via et Microsoft-fond som ble satt opp i samarbeid med Interpol, FBI og Secret Service. For å kvalifisere for dusøren må man komme med reell informasjon, samtidig som man ikke er involvert i kriminell aktivitet.

Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse