Mozilla Firefox 0.8

Annonse


Firefox får også BitTorrent

Mozilla Firefox 0.8BitTorrent er et av de mest populære fildelingsprotokollene på nettet i dag. Derfor var det en gledelig overraskelse for mange da det i går, torsdag, ble kjent at Opera har bygd inn BitTorrent-støtte i sin nettleser. Nå viser det seg at den populære Firefox-nettleseren også vil få slik støtte.

Plugin og egen klient

Den uavhengige gruppen bak MozTorrent Project utvikler en liten plugin som skal fungere med Firefox. Da vil man enkelt, og uten behov for eksterne klienter, kunne takle BitTorrent-nedlastninger. Denne skal fungere mer enn godt nok for den gjennomsnittlige forbruker.

De lager imidlertid også en egen BitTorrent-klient i samme ånd som Firefox og epostleseren Thunderbird. Denne klienten, som kalles Watermonkey skal tilby mer fleksibilitet og bedre grensesnitt for avanserte brukere.

MozTorrent er fremdeles i planleggingsstadiet, men utviklerne forventer at utviklingen går raskt så fort de er ferdig med å lage brukergrensesnittet.

Annonse


Ikke i Explorer?

Microsoft har ikke sagt noe om eventuell BitTorrent-støtte i Internet Explorer, men det er nok lite sannsynlig. Den amerikanske datagiganten vil nok heller inkludere støtte for sin egen BitTorrent-rival, Avalanche.

Kilde: mozdev.org
Kilde: CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse