WiFi

Annonse


Arrestert for nettverkstyveri

WiFiEn 41 år gammel mann er siktet av politiet i Florida for «uautorisert bruk av datanettverk». Han skal ha koblet seg opp til det trådløse nettet utenfor boligen til Richard Dinon i St. Petersburg, Florida.

Dinon ringte politiet da han oppdaget at det satt en mann i en bil utenfor, som arbeidet på en bærbar datamaskin. 41-åringen har innrømmet at han brukte nettet, men ikke hva han brukte det til eller hvorfor.

Problem også i Norge

Her i landet er bruk av andres trådløse nett forholdsvis utbredt. En familiefar i Stavanger ble hentet av politiet på jobb for å ha lastet ned ulovlig materiale fra nettet, men det viste seg at det var familiens leieboer som hadde misbrukt det trådløse nettet i huset.

Det er imidlertid mer usikkert om man kan straffeforfølge personer her til lands for vanlig bruk av andres trådløse nett. Professor Jon Bing ved institutt for rettsinformatikk mener man kan benytte straffelovens bestemmelser om bedrageri dersom noen «forleder en datamaskin» til å utføre oppgaver.

Annonse


– Det er helt klart ulovlig, men om det er straffbart, er et ubesvart spørsmål. I hvert fall et litt ubesvart spørsmål, sier Bing til aftenposten.no.

Kilde: aftenposten.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse