Idar Vollvik

Annonse


– Telenor vil tape stort

Idar VollvikLenge har det gått rykter om at Chess ville bli kjøpt opp, og i går, onsdag, ble det kjent at NetCom-eieren TeliaSonera vil kjøpe selskapet. De vil imidlertid gå gjennom regnskaper og selskapsinformasjon før de gjennomfører kjøpet, noe som er ventet å skje i august.

Det som imidlertid virker sikkert er at dersom dette kjøpet blir gjennomført er det Telenor som vil sitte igjen med ”Svarteper”. Selskapet kan tape opptil 800 millioner kroner årlig.

Mister storkunde

Chess leier nemlig mobilkapasitet av Telenor, og 95 prosent av Chess-trafikken går i Telenors nett. Dette vil endres når kjøpet gjennomføres. Telenor mister derfor hele 800 millioner kroner i året når Chess-kundene forsvinner til NetCom sitt nett i stedet.

– En av de største effektene av et slikt kjøp er at Telenor mister sin største kunde, sier teleanalytiker Frak Maaø i DnB Nor til dn.no.

Annonse


Den store vinneren

En som derimot ikke kommer til å tape på dette er den bergenske Chess-gründeren Ivar Vollvik. På onsdag kveld gikk han ut og bekreftet oppkjøpet. Han fortaltet også lokalTV-kanalen BTV at han vil tjene mellom 800 millioner kroner og en milliard kroner på salget.

Pengene skal blant annet brukes på å forbedre gründerkulturen i Norge. Vollvik hevder at ingen trodde på han da han gikk inn i Chess, noe han nå vil gjøre noe med.

Kilde: dn.no
Kilde: Forbruker.no
Kilde: VG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse