Hollywood stjerner

Annonse


Film på nett før DVD

Hollywood stjernerIntel og filmselskapet til Morgan Freeman, Revelations Entertainment, samarbeider for å kapre nettfilmmarkedet via da nye selskapet ClickStar. Dette selskapet vil gjerne bli for film det iTunes har blitt for musikk og skal vise Hollywood at det både er trygt og lønnsomt å lansere film digitalt.

Går Hollywood midt imot

Det mest interessante er imidlertid at de går nye og kontroversielle veier for å oppnå dette målet. Den tradisjonelle filmbransjen har nemlig laget tjenester som gjør at man først kan laste ned film flere måneder etter DVD-lanseringen. ClickStar vil endre på dette ved å tilby film på nettet før DVD-en er sluppet.

Intel og Revelations hevder at forbrukerne har vist at de vil ha tak i filmene raskt og at de tradisjonelle DVD-ene ikke møter dette kravet.

– Vi mener at det å gjøre innholdet tilgjengelig på nettet ikke bare er en mulighet. Det er essensielt for filmindustrien. Se bare på all piratkopieringen og forbrukernes krav om fleksibilitet, sier sjefen i ClikStar, Nizar Allibhoy, som tidligere jobbet for Sony Pictures.

Annonse


Kan ikke brenne DVD

Intel og Revelations har jobbet med dette siden begynnelsen av året og forventer å lansere ClickStar-tjenesten i begynnelsen av 2006. Allibhoy hevder de da vil gi kundene mulighet til å leie eller kjøpe film.

Det vil imidlertid ikke bli mulig å brenne ut eventuelle filmer før i senere versjoner av tjenesten.

ClickStar benytter seg av DRM fra Microsoft Windows Media-teknologi for å beskytte innholdet. Det er ikke kjent hvorvidt noen av de store filmselskapene vil tilby sitt innhold via den nye tjenesten.

Kilde: Yahoo News
Kilde: CNET News.com
Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse