Fildeling Direct Connect

Annonse


Vil stoppe piratene

Fildeling Direct ConnectOpptil to års fengsel risikerer svenskene for ulovlig nedlasting etter den nye loven. Politi og påtalemyndighet sier imidlertid at de ikke kommer til å prioritere straffeforfølgelse av medel-Svensson som laster ned musikk til eget bruk.

Egne detektiver

Svenske plateselskapers bransjeorganisasjon Ifpi, beklager at politiet signaliserer at de ikke vil prioritere nedlasting. Konsekvensen av loven vil i stedet bli at platebransjen sporer opp synderne og krever erstatning, tror mange.

– Loven er håpløs!

Dennis Lyxzén, sanger i International Noise Conspiracy, syns det er beklagelig at svensk platebransje har lyktes i å påvirke svensk lovgivning:

– Loven er håpløs. Hvis man elsker musikk er det helt fantastisk med fildeling, sier Lyxsén til svenske Expressen.

Annonse


900 000 laster ned

Frem til nå har nedlasting av opphavsrettsbeskyttet materiale vært fullt lovlig i Sverige. Bare tilgjengeliggjøring har vært forbudt. Derfor er Sverige et av de landene der nedlasting av musikk og film virkelig har tatt av. Man regner med at 900 000 svensker regelmessig laster ned spill, filmer og musikk.

Det svenske Antipiratbyrån har ingen tro på at loven i seg selv vil endre noen ting:

– Det er ingenting som tyder på at piratene vil endre adferd, sier talsmann Henrik Ponten til BBC.

Stoppet av datatilsynet

Antipiratbyrån har i år sendt ut brev til tusenvis av svensker med advarsler om at de har gjort opphavsrettsbeskyttet materiale tilgjengelig fra datamaskinene sine. Dette har nå det svenske datatilsynet satt en stopper for.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse