overvåkingskamera

Annonse


Nye regler mot e-snoking

overvåkingskameraDatatilsynet har den siste tiden fått stadig flere henvendelser både fra bedrifter, ansatte og advokater om hvilke regler som gjelder for snoking i de ansattes e-postmeldinger for å lete etter negative holdninger til bedriften.

Det er også kommet meldinger om at bedrifter har gjennomsøkt SIM-kortene på de ansattes jobbmobiler for å lete etter innholdet i slettede tekstmeldinger.

– Vi trenger et klarere regelverk, og det er vi i ferd med å utarbeide, opplyser seniorrådgiver Sverre Engelschiøn i Datatilsynet til Aftenposten.

De mest kjente tilfellene av bedrifter som har snoket i de ansettes e-postmeldinger har vært Redningsselskapet og Vinmonopolet.

Annonse


I Redningsselskapet ble 35.000 slettede e-postmeldinger gjennomgått på jakt etter medarbeidere som har vært i opposisjon, og i Vinmonopolet ble e-posten gjennomsøkt for å finne ansatte som måtte ha latt seg smøre.

Engelschiøn sier at slik gjenskaping av slettet materiale i forbindelse med konflikter mellom ledelse og ansatte er helt uakseptabelt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse