Google Maps

Annonse


Ber om å bli hacket!

Google MapsPå onsdag åpnet Google programmeringsgrensesnittet til sin populære Google Maps-tjeneste. Håpet er at folk skal gå inn og legge til sin egen informasjon, for eksempel hvor man finner kafeer med trådløs bredbåndsdekning.

To skritt etter

Dagen etter åpnet Yahoo samme funksjon på sin tjeneste Yahoo Maps. Begge selskaper håper at åpningen av programmeringsverktøyet skal skape økt bruk av tjenesten, samtidig som det setter bedriftene i kontakt med dyktige og innovative hackere.

Det er altså ikke fiendtligsinnet hacking det er snakk om, men kreativ viderebruk av karttjenestene. For oppfinnsomme sjeler er dette en strålende sjanse til å få vist seg frem for potensielle arbeidsgivere.

Som vanlig ligger de store selskapene to skritt etter. Åpningen av programmerlingsløsningen kommer som et svar på at hackere allerede har tatt i bruk sine egne løsninger for å integrere kartene i nye tjenester.

Annonse


Trenger kreative hackere

Paul Rademacher, som hacket Googles karttjeneste og kombinerte den med boligannonser fra amerikanske Craigslist, fikk mye oppmerksomhet på Where 2.0, en messe der karttjenester er i fokus. Ubetalte og innovative hackere som ham selv blir sett på som fremtiden for bransjen.

Nå har du altså sjansen: Hack deg inn på Google Maps, lag ditt eget kart med akkurat den informasjonen du vil legge inn, og vent på å bli oppdaget som det programmeringsgeniet du er!

Kilde: Wired.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse