Post og teletilsynet

Annonse


– Telenor-prisene skal ned!

Post og teletilsynetPost- og teletilsynets vedtak er gode nyheter for Tele2, Tiscali og alle de andre som tilbyr ADSL via Telenors kobbernett.

Siden mellom 80 og 90 prosent av bredbåndstjenestene i Norge er basert på Telenors kobbernett, mener tilsynet at det her er nødvendig med en regulering for å sikre konkurransen.

– Billigere for forbrukerne

I et høringsutkast foreslår derfor tilsynet å pålegge Telenor å senke prisene for aksess (det vil si prisen som selskaper som Tele2 må betale for å slippe til i Telenors nett) med 22 prosent innen 1. januar 2006.

Deretter skal prisene ned tilsvarende innen 1. januar 2007, noe som vil gi en total prisreduksjon på ca. 40 prosent.

– Telenors kobbernett er avgjørende for utbredelsen av bredbånd i Norge, og det er viktig at flere selskap kan tilby bredbåndstjenester basert på dette nettet. Økt konkurranse vil gi et bredere tjenestetilbud, og jeg forventer at den kraftige prisreduksjonen på bruken av Telenors kobbernett vil gi grunnlag for betydelige prisreduksjoner som vil komme norske forbrukere og bedrifter til gode, sier direktør Willy Jensen i PT i en pressemelding.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse