Apple iTunes

Annonse


Apple får kjeft for podcast-standard

Apple iTunes

I forbindelse med implementeringen av podcasting i iTunes 4.9, har Apple samtidig annonsert den offisielle XML-dokumentdefinisjonen (DTD) for kringkasting av podcastfiler over RSS2.0.

Men selskapet får refs av RSS-samfunnet for å bruke proprietære tagger, og ikke først be om råd og tilbakemelding før de satte i gang.

-For properietært

Blant annet er Dave Winer, som skrev den opprinnelige RSS-standarden, særdeles kritisk til Apple for å inkludere «itunes»-merkenavnet i XML-navngivingen, som er et overtramp av den generelle holdningen innen RSS-supportere om å holde formatet åpent og ikke-proprietært.

Annonse


– Apple har gjort en rekke feil som viser at de verken skjønner hvordan XML fungere, hvordan RSS fungerer, eller hvordan RSS-samfunnet og -prosessen fungerer, sier RSS-pionér Tristan Louis, som beskylder Apple for gå for langt i å gjøre standarden «sin egen» ved å modifisere to kritiske XML-tagger i podcast-standarden.

Frykter standardkaos

Situasjonen blir sammenliknet med hva som skjedde under nettleserkrigens tidlige år, da hver nettleserprodusent utviklet sine egne tagger som ikke nødvendigvis virket hos de andre.

RSS-samfunnet frykter naturligvis at Apples implementasjon av podcast i RSS vil føre til at andre selskaper som Microsoft og Real også lager sine proprietære RSS-formater, i stedet for å bruke standarder som støttes av alle.

Kilde:
Tom´s Hardware Guide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse