Nokia 6101 toppsakbilde

Annonse


TEST: Nokia 6101

«Lekker» og «elegant» er nemlig ord som stadig dukker opp når folk blir bedt om å si hva de synes om Nokia 6101.

6101 tilhører familien av flippmobiler med en liten ekstraskjerm på baksiden av topplokket, slik at du kjapt kan se klokka og sjekke etter nye meldinger uten å måtte åpne opp telefonen.

Form og funksjon

Her kan du bruke både polyfoniske ringetoner og Mp3-filer som ringelyder, og laste ned temaer (eller velge blant de forhåndsinstallerte) for å gi et mer personlig preg på menyer og grensesnitt.

Med trebånds GSM-støtte kan du trygt ta med deg 6101 til utlandet, og vi setter pris på både FM-radio, økt surfehastighet med EDGE, og muligheten for å sende talemeldinger som MMS.

Annonse


Men siden push-to-talk fremdeles ikke støttes av norske operatører, faller denne funksjonen litt i fisk i 6101. Ekstra teit blir det når den eneste eksterne knappen (bortsett fra volumknappen) som er tilgjengelig når telefonen er klappet sammen er urokkelig dedikert til nettopp Push-To-Talk, og dermed ubrukelig.

Treg på flippen

Et annet irritasjonsmoment er at telefonen bruker for lang tid, i det minste etter vår smak, på å svare på innkommende anrop når du flipper den åpen. Typisk hører du at telefonen ringer, drar den opp fra lomma, flipper den opp og sier «hallo», og blir møtt med stillhet siden det fortsatt er et par sekunder igjen før telefonen «tar av røret». En detalj, kanskje, men likevel en av de små plagsomme tingene som merkes godt i det daglige bruk.

Kameraet er heller ikke noe å juble over, hvis man bryr seg om sånt. 640 x 480 punkter er i minste laget nå til dags.

Nokia 6101

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enkel og grei

Det er tydelig at 6101 ikke er designet for avanserte brukere. Ønsker du for eksempel å koble mobiltelefonen din til en PC, for eksempel for å overføre bilder, ringetoner eller synkronisere kalender og adressebok, må du innfinne deg med litt ekstra bry.

6101 er nemlig ikke utstyrt Bluetooth, så har du ikke laptop med infrarød port er du dermed henvist til å investere i en datakabel (som koster skandaløse 590,-) for å få overført filer og slikt.

Dermed forsterkes bare ytterligere konklusjonen om at Nokia 6101 først og fremst er en enkel, pen og grei telefon for hverdagsbruk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse