Annonse


TEST: MoH: European Assault

European Assault er hittil siste kapittel i Medal of Honor-serien. Men hvordan går det i konkurransen mot de utallige krigsspillene som finnes?

For det er ikke tvil om at krigsspillgenren er en av de mest utbrukte spillgenrene på markedet. Uansett om man velger Vietnam-krigen, annen verdenskrig eller Irak-krigen finner man myriader med alternativer.

Episk stemning

Medal of Honor: European Assault byr først og fremst på mye action og en flott stemning. Musikken i spillet er av den episke og klisjéaktige typen, men dette er et element som hjelper godt på den nevnte stemningen.

Det samme kan sies om historien, som kan minne om en litt tårevåt affære man fort kan få servert av Hollywood. Dette er imidlertid mer eller mindre nødvendig for at man skal klare å få det minste sympati for deltakerne i denne blodige krigen.

Annonse


Hopper over Xbox Live

For her er det action på et høyt plan. Man skal kjempe seg gjennom en rekke oppdrag i fire forskjellige geografiske områder i Europa. Den enkleste vanskelighetsgraden kan man mer eller mindre løpe gjennom på en drøy håndfull timer, mens det i den tøffeste modusen er nesten umulig å komme seg gjennom spillet.

Her er også litt av problemet med dette spillet, for man har ingen mulighet til å lagre. Mister man det man har av helse og liv, starter man på nytt. Noe som kan bli fryktelig frustrerende etter hvert.

Electronic Arts-gjengen skal imidlertid ha det for at selve single player-modusen er ganske morsom. For de har lagt inn en rekke oppdrag i brett som er forholdsvis åpne, slik at man får følelsen at man ikke blir styrt rundt som i en mengde andre spill.

Multiplayerbiten skuffer derimot stort. Dette er faktisk et av de første Xbox-spillene på lenge vi har vært borti uten noen som helst Xbox Live-støtte. Det går riktignok an å spille sammen med andre i delt skjerm, men dette virker mer som en prehistorisk multiplayer-del. I hvert fall ikke noe man bør komme med i 2005.

Her ser du skjermbilder fra Medal of Honor: European Assault

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Grafisk skuffelse

Når det gjelder grafikken må vi også si oss skuffet. Vi har testet Xbox-versjonen og den imponerer ikke i det hele tatt. På denne plattformen finnes det flere gode alternativer, dersom grafikken spiller noen rolle.

Kanskje enda mindre imponerende er det at grafikken har en rekke feil. Rett som det er ser man både lagkamerater og motstander stående med overkroppen stikkende ut av gulvet. Dette er også for dårlig til å være 2005.

Battlefield 2 er bedre

Medal of Honor: European Assault er et morsomt spill som gir en del timer med moro. Det har imidlertid en del mangler, som gjør at man føler at Electronic Arts har vært litt raske i vendingene under utviklingen av dette spillet.

Er du ute etter et krigsspill og er keen på litt skikkelig multiplayeraction foreslår vi derfor heller at du tar en titt på Battlefield 2, fremfor dette spillet.