Casio Exilim EX-Z750

Annonse


TEST: Casio Exilim EX-Z750

Utformingen av dette kameraet er rett og slett til å få vann i munnen av. Det er lite, og har en lekker overflate i børstet stål. Kameraet svært elegant og virker også solid.

Kameraets bakside er dekket av en 2,5 tommer stor LCD-skjerm. Likevel har Casio fått plass til en optisk søker. Imponerende, og sjelden kost på kameraer med så stor LCD.

Raskt og brukervennlig

Vi hadde likevel ønsket at LCD-skjermen hadde hatt litt bedre oppløsning. 115.000 punkter er lite på en skjerm av denne størrelsen. Den optiske søkeren er også forholdsvis liten, og man skal være oppmerksom på at man får mer med på bildet enn hva søkeren viser. Dette er imidlertid svært vanlig på kompakte digitalkameraer.

Annonse


Forøvrig er bruksopplevelsen på dette kameraet helt uovertruffen. Kameraet er svært raskt, knappene er fornuftige og godt plassert og menyene er en lek å sette seg inn i.

Funksjonsrik

Det som imponerer voldsomt med dette syv megapiksels kameraet er alle funksjonene. Du har alt du trenger av manuelle muligheter, fra justering av hvitbalanse til manuelt fokus.

Men du kan også la kameraet gjøre jobben for deg. Ønsker du noe midt i mellom, har apparatet flere såkalte ”BestShot”-funksjoner med forhåndsdefinerte scenevalg.

Casio Exilim EX-Z750

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

God bildekvalitet

Kameraet har fått en 3x optisk zoom og har middels god lysstyrke. Vi var svært spent på hvordan bildene ble, og vi ble ikke skuffet. Bildene er skarpe og fargegjengivelsen god. De kunne godt hatt mer kontrast, og bildene fikk dessuten noe fargefeil i høykontrastområder, eller kromatisk aberasjon som det også kalles.

Verdt pengene

Vil du ha et snertent og elegant kamera spekket med funksjoner, bør du for all del sjekke ut Casio Exilim EX-Z750. Ytelsene tatt i betraktning, er prisen på voksne 4000,- helt ok. Først og fremst er dette nemlig blant de aller morsomste kameraene på markedet idag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse